15.01. Manchester City – Chelsea: Veikkausvihje

Veikkausvihje Valioliiga

Valioliigan kärkikamppailu käydään 15.1.2022 klo 14:30 Suomen aikaa, kun Manchester City saa vieraakseen Lontoolaisen Chelsean.

Chelsealla alkaa olla pakkovoiton Paikka, sillä Manchester Cityn etumatka kakkosena olevaan Chelseaan on jo kymmenen pistettä.

Manchester City on kovassa putkessa. Tällä hetkellä Cityllä on peräti 14 ottelun voittoputki jos ei lasketa Mestarien Liigan tappiota Leipzigille (merkityksetön ottelu Cityn kannalta). Manchester Cityllä on ollut ongelmia koronaviruksen kanssa. Koronapotilaiden tietoja ei juuri anneta julkisuuteen, mutta huhujen mukaan Phil Foden ja Oleksandr Zinchenko eivät osallistu otteluun koronatartunnan takia. Riyad Mahrez on poissa Afrikan mestaruusturnauksen takia.

Chelseakin on kovassa vireessä – 11 tappiottoman ottelun putki! Lukuisat tasapelit ovat ainoa tekijä, joka erottaa Cityn ja Chelsean tuloksia. Chelsealta puuttuvat Ben Chilwell, Reece James ja Trevoh Chalobah. Lisäksi maalivahti Edouard Mendy on poissa Afrikan mestaruusturnauksen takia.

Mielestämme kertoimien perusteella Chelseaa on hiukan aliarvioitu. Cityn voittokerroin on n. 1.70 paikkeilla, mutta todellinen tasoero Chelseaan ei todellakaan ole näin suurta.

Valintamme: Chelsea +0.5 @2.25